Brett Anderson gör China Teatern intimt

En sak jag alltid har frågat mig är varför jag egentligen inte lyssnat mer på Suede. "Dog Man Star" och "Coming Up" hör till två av höjdpunkterna på 90-talet.

Det finns inget svar mer än att dessa två album är tillräckligt bra, och att pressen med en viss genrebenämning gjort att jag helt enkelt inte vågar svärta ner det rykte de har i mitt huvud. Jag vet inte riktigt varför, men det var en hel del sådant som skedde där i början på 90-talet, och desto mer du försökte gå in på genren i sig blev du bara mer besviken för varje skiva.

Men Suede la ner 2003, på obestämd tid, och Brett Anderson började efter en kort period spela in soloskivor istället. Det första ("Brett Anderson") kom förra året, och det andra ("Wilderness") släpptes nu denna månad. Sedan kommer han då till Sverige också. Den 21 oktober spelar han på China Teatern i Stockholm. Det lär bli litet och intimt. Och jag hoppas och tror på att det kan bli riktigt bra, då han spelar låtar från hela karriären akustiskt.

Den 10:e september släpps biljetterna på Ticnet, samt kostar 270 kronor med ett tillägg för serviceavgift (i normala fall 15 kronor).