Brooklyn Funk Essentials tillbaka på Fasching

Brooklyn Funk Essentials tillbaka på Fasching

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Efter flertalet utsålda spelningar återvänder nu Brooklyn Funk Essentials till Faschingscenen!

I år är det jämt trettio år sedan Brooklyn Funk Essentials släppte sin första platta ”Cool & Steady & Easy”. Med över 16 miljoner strömningar på Spotify är albumet fortfarande i ropet idag och ses av många som en klassiker från sin era. Under våren kommer dessutom en nyrelease av plattan på Dorado Records.

Brooklyn Funk Essentials började som ett jam-projekt i producenten Arthur Baker's Shakedown Studio där han och den svenska basisten/producenten Lars 'Latte' Kronlund bjöd in musiker, sångare, poeter och DJs att leka fram grooves som blandade hiphop, jazz, soul, latin, spoken word och dub till en kokande funk-fest. Sen dess har det blivit sju album och otaliga turnéer runt jorden.

Sedan 2016 är den brittiska house-drottningen Alison Limerick sångerska i BFE – en roll som hon delar med Stockholmsbaserade Desmond Foster, som också spelar gitarr. Hux Nettermalm spelar trummor med Kronlund på bas och Rickard Valdés på congas. I blåset finner vi de unga svenska stjärnskotten Ebba Åsman på trombon och Erik Tengholm på trumpet. Saxen hanteras av Loic Gayot och bakom klaviaturen finns Kristoffer Wallman.

Information
Visa på karta
  • Datum
    15 juni och 16 juni
  • 15 juni (lördag) Nästa tillfälle
Hemsida
Biljetter