Bröderna Luuk - Får man göra slut med sitt syskon?

För några år sedan var Kristian Luuk redo att säga upp bekantskapen med sin yngre bror Martin Luuk. Men istället för en kraschad syskonrelation ledde krisen till en djupare insikt om vad de faktiskt betyder för varandra. Nu gör de föreställningen Bröderna Luuk - får man göra slut med sitt syskon?. En rolig, skruvad och högst privat dialogföreställning om syskonskapets finaste och fulaste stunder. Till sin hjälp har de regissören Emma Bucht.

I Bröderna Luuk - får man göra slut med sitt syskon? synar Martin och Kristian Luuk sitt syskonskap i sömmarna, inför öppen ridå. De delar med sig av sin egen komplicerade relation, med privata och roliga berättelser, samtidigt som de försöker sätta fingret på vad det faktiskt innebär att vara syskon.

Föreställningen har premiär på Rival i Stockholm 24 april 2014. Biljetterna släpps måndag 11 november.

Martin om storebror Kristian
Kristian Luuk är en av landets mest kända och uppskattade programledare. Hans programledarstil skulle kunna beskrivas som traditionell med en lätt ironisk tvist.

Jag har ibland även kunnat se honom som en visionslös ambulerande Manpower-programledare som kan plockas in att leda allt från kungabröllop till företagsevents och tävlingslekar.


Han är också den bästa bror jag skulle kunna önska mig. Varm, innerlig, lyssnande, närvarande, oegoistisk, rolig och trygg. Han har räddat livet på mig fler gånger än jag orkar räkna och jag är skyldig honom mer än jag nånsin kommer att kunna betala tillbaka.


Så varför tog det tills han försökte göra slut med mig för att jag skulle inse att man ska vara försiktig med att kalla dem man älskar för visionslösa Manpower-programledare?

Kristian om lillebror Martin
Min lillebror Martin är en av Sveriges absolut bästa författare! Han har en alldeles egen röst och en fantastisk humor som inte liknar något annat. Enligt mig är det hans texter som lyft Killinggänget den där extra nivån. Han är min stora inspirationskälla! Jag ser verkligen upp till min lilla bror.
Och det finns ingen i hela världen som kan såra mig så djupt som han.

Trots att Kristian Luuk och Martin Luuk båda har verkat i underhållningsbranschen i 20 år blir Bröderna Luuk - får man göra slut med sitt syskon? deras första gemensamma projekt. Föreställningen är regisserad av Emma Bucht (Treater, Rain Man, De 39 stegen) och får premiär på Rival den 24 april.

Biljetter säljs via Ticnet.se, 077-170 70 70 och blixten.se