Chokladfestival på Nordiska museet

En mysig och framförallt smaskig höstutfykt kan vara att besöka Nordiska museets chokladfestival. För nionde året i rad arrangerar Nordiska museet den årliga chokladfestivalen i samarbete med konditorerna Magnus Johansson och Tony Olsson. Från den 15 till 17 oktober kan alla chokladälskare uppleva ett grymt chokladmaraton där du dessutom får provsmaka på godsakerna.

I museets stora hall samlas chokladexperter, tillverkare, leverantörer och chocolatierer för att presentera och sälja choklad av den bästa kvalitén. Magnus Johansson och Tony Olsson är festivalgeneraler och menar att syftet med festivalen är att sprida kunskapen om kvalitetschoklad och samtidigt uppmärksamma människorna som jobbar med den oemotståndliga chokladen. Men detta är inte det enda som du får vara med om under festivaldagarna, det kommer även bjudas på tävlingar, shower, chokladskola och andra roligheter. Exempel på dessa är Chokladshow med konditorer och chokladbagare, tips från experter och Anton Bergs chokladskola. Även de små bjuds på underhållning i form av kladdkakerace och barnens marsipanhörna. Se hela programmet här.

Öppettiderna är fredag 15/10 kl 10-20, lördag 16/10 kl 10-19, söndag 17/10 kl 10-18 | Biljetter säljs på Ticnet | Vuxna 120 kr, 6-18 år 60 kr | Under 6 år fri entr