Hotellet kommer att ta plats i hörnet Drottningsholmsvägen/Sankt Eriksgatan. Illustration: Alecta Fastigheter Hotellet kommer att ta plats i hörnet Drottningsholmsvägen/Sankt Eriksgatan. Illustration: Alecta Fastigheter

Designhotellkedjan Ruby Hotels öppnar sitt första hotell i Sverige

Ruby Hotels har en stark expansion i Europa med 17 hotell och ytterligare 9 på gång, och etablerar sig nu sitt första hotell i Skandinavien vid Fridhemsplan.

Designhotellkedjan Ruby Hotels planerar för ett hotell om närmare 8 000 kvadratmeter, med 187 rum, restaurang, café och bar vid Fridhemsplan. Det är fastigheten Väktaren 35 på Drottningholmsvägen som utvecklas med en mix av verksamheter, där den ena halvan av byggnaden blir hotell och den andra kontor. Våning 11 blir en takrestaurang med panoramautsikt över Stockholms landmärken och takåsar.

– Vi är tacksamma över förtroendet och oerhört glada att komma in på den skandinaviska hotellmarknaden i detta unika projekt. Vi kommer nu fokusera på att bygga en stark närvaro och föra vår Lean Luxury-filosofi till Stockholm. Med en slimmad organisationsstruktur och fokus på det väsentliga erbjuder vi modern och prisvärd lyx för den stil- och prismedvetna kunden, säger Elena Günther-Jakobs, Senior Manager Development at Ruby.

Hotellet planerar att ta emot sina första gäster 2026.

Information