Naturhistoriskas dinosaurieutställning intar Westfield Mall of Scandinavia i form av en pop-up. Foto: Simon Stålenhag/pressbild Naturhistoriskas dinosaurieutställning intar Westfield Mall of Scandinavia i form av en pop-up. Foto: Simon Stålenhag/pressbild

Dinosaurierna intar Westfield Mall of Scandinavia

På grund av reparationsarbete håller Naturhistoriska riksmuseet stängt fram till sommaren. Under våren kan dock den som saknar museet bege sig till Westfield Mall of Scandinavia, där delar av dinosaurieutställningen sätts upp i form av en pop-up. 

Den tillfälliga utställningen är gratis att beskåda och håller öppet från den 1 februari till och med maj. Bland annat kommer besökarna kunna kolla på ett fotspår från en dinosaurie som hittats i Skåne, röra vid en riktig meteorit och beskåda fossiler. Även en museibutik kommer finnas för den som vill köpa med sig en souvenir hem. 

– Vi är glada och förväntansfulla över möjligheten att få ställa ut på en ny och kanske lite oväntad plats, i ett köpcentrum. Vi längtar efter att få dela med oss av vår kunskap på ett lustfyllt sätt och hoppas skapa nyfikenhet även hos museiovana besökare, säger Lisa Månsson, Överintendent och chef för Naturhistoriska riksmuseet, i ett pressmeddelande.

Naturhistoriskas pop-up kommer ligga på plan 1, nära Lindt och Åhléns, och hålla öppet måndag-fredag kl 10-17 samt lördag-söndag kl 10-18.
 

Information
Visa på karta
  • Period
  • 27 april (lördag) Nästa tillfälle