Dirty Taco vill ta värmländska fusiontacos ut i världen

På kort tid har Stockholm fått tre nya tacoställen. Dirty Taco har rötterna i Karlstad, hämtar inspiration från Youtube och Netflix och skapar fusiontacos i Stockholm och Örebro. Thatsup tog ett snack med Farok Jodat, som driver restaurangerna tillsammans med Dani Pourbazargan.

Farok och Dani som driver Dirty Taco har sina rötter i Karlstad, och det var också där som Dirty Taco fick sin start. Under en middag för fem år sedan började de experimentera tillsammans i köket, något som skulle växa till flera restauranger med fusiontacos.

– I mars 2022 öppnade den första restaurangen, och det har varit så stor efterfrågan att vi bara körde när vi kom över de andra lokalerna, säger Farok Jodat.

De låter sig gärna inspireras av andra matkreatörer, något de kombinerar med väl utvalda råvaror till egna kreationer.

– Vi tittar mycket på matlagning och gör våra egna tolkningar och kombinationer av asiatiska smaker och riktigt bra råvaror. Bland annat har vi grisar på Edsbergs gård, som är en ekologisk och cirkulär gård där grisarna får böka fritt. Just hållbarhet för djur, människa och natur är viktigt för oss och vi är ute och hälsar på dem med jämna mellanrum och vet hur bra de har det, säger Farok.

Dirty Taco på Rörstrandsgatan. Foto: Jack Törnqvist/Thatsup

I skrivande stund har Dirty Taco fyra restauranger, varav tre i Stockholm: på Rörstrandsgatan, Folkungagatan och i Hornstull. Den fjärde öppnade i Örebro i september 2022 och nu jobbar man för fullt för att kunna öppna i Malmö i februari 2024. Sedan vill de ut i världen, gärna Köpenhamn och Oslo till en början. Men närmast i tiden ligger fokus på att finslipa.

– Nu satsar vi på att vässa till och förbättra vår produkt. Eftersom vi har kontroll på allt i produktionen vill vi kvalitetssäkra varje led innan vi växer mer.