Eatery lanserar ny tjänst för matleverans

Som ett svar på coronakrisen startar nu restaurang- och konferenskedjan Eatery ett nytt samarbete med Taxi Stockholm. Tillsammans ska de erbjuda färdiglagad mat till familjevänliga priser.

På bara ett par veckor gick Eaterys konferens- och festverksamhet ner till noll kronor i intäkter, samtidigt som antalet lunchgäster minskade med 75%. För att hantera krisen lanserar de nu en ny matleveranstjänst, Eatery Delivery, som ska konkurrera med de stora aktörerna.

– Vi vill rita om kartan för hur privatpersoner och företag idag beställer hem mat genom att erbjuda svenska matklassiker, för en rimlig peng, som enkelt värms upp i hemmen/kontoren och som har en hållbarhet på 3-5 dagar, säger Martin Sandgren, en av ägarna till Eatery och initiativtagare till tjänsten, i ett pressmeddelande.

Även Taxi Stockholm har drabbats hårt av coronaviruset när antalet resenärer minskat kraftigt.

– Det här tuffa tiderna sätter prov på vår förmåga att snabbt anpassa oss efter de nya behov människor har. Det har vi lyckats med i det här fallet tillsammans med Eatery. Under de senaste veckorna har vi testat tjänsten och hur leveransen fungerar och det har varit lyckat, säger Niclas Roll från Taxi Stockholm.

Det planeras även gästspel med kända kockar och bagare. Först ut är konditorn Magnus Johansson, från Magnus Johansson Bageri & Konditori, vars bullar och bröd redan nu finns i sortimentet.

Tjänsten finns tillgänglig från och med den 16 april 2020.