EM på TV

- För dig utan en åtråvärd EM-biljett

Ingen har väl missat att fotbolls-EM drar igång på lördag. Sverige klarade som bekant kvalet och hamnade i en relativt skön grupp. Spanien lär bli tufft men Zlatan och co har definitivt chansen mot Grekland och Ryssland. Utbudet av biljetter hade inte en chans att tillfredställa efterfrågan - men ingen missar väl matcherna för det? Whatsupsthlm har sammanställt en lista på ställen vi vill lägga in en liten extra rekommendation för. Klicka på "Läs mer" för att läsa guiden.

Kungsträdgården

En skärm på 75 kvadratmeter och TV4-studion en bit bort - då samlas folkmassorna. Stämningen är på topp. Förmodligen blir det här det närmaste den biljettlöse kommer en live-match. Stora scenen står kvar och bjuder på en del underhållning. Flertalet restauranger och fik finns runtom. Står sig sommarvädret är det här det hetaste tipset.

TGI Friday's">TGI Friday's

Sommartid öppnar Friday's upp mot Birger Jarlsgatan och gör mer plats för baren. Stämningen ges därför ett stort lyft i och med alla nya ståplatser. Ett antal projektorer lyser upp dukar på ett par kvadratmeter och det går inte att inte se fotbollen. Borden är bokade sedan länge, men är man där i tid finns en hel del platser som har "först till kvarn"-stämpel. Ta en öl och en bit mat lagom till uppvärmningen - sedan är det bara att njuta.

O'learys

Sportbar på typiskt amerikanskt manér. Precis ett sådant ställe man hittar på varje gathörn i vilken amerikansk stad som helst. Ett koncept som amerikanarna såklart inte själva kom på, utan starkt influerats från de brittiska öarna. Köket erbjuder de perfekta tilltuggen, såsom nachos, wings och ett stort utbud av hamburgare och dess tillbehör. Givetvis massvis med öl i baren. Genererar alltid skön stämning och är garanterat fullpackat den 10:e, 14:e och 18:e juni. O'learys finns på flera platser i Stockholm, kolla deras hemsida för att se var.

Zinkensdamms IP

Under VM 2006 bestämde Stockhoms stad att visa Sveriges matcher på storbild på Stockholms Stadion. Bra idé, men inte tillräckligt mycket folk dök upp. Den här gången prövar man samma sak på anrika anläggnignen Zinkensdamms IP. Något mindre och stämningen lär därför bli ännu bättre och härligare. För er som inte har lust att sitta inne en härlig sommarkväll är detta ett hett alternativet.

SF bio

SF lyckades göra ett avtal med TV4 och har fått tillstånd att sända samtliga svenska matcher under EM.

-Du delar upplevelsen med hundratals andra fans och vi garanterar en fantastisk upplevelse i våra sköna fåtöljer, uppger SF.

Stämningen har definitivt hög potential, men allt hänger på antal sålda biljetter. Dessutom - svårslagen bildstorlek, till och med för Zinkensdamm.

Det enda som talar mot konceptet är att man inte kan dricka alkohol och äta middag, annars är det ett riktigt bra alternativ! Biograferna matcherna kommer sändas på är Park, Heron och Kista. Mer info och biljettbokning här

Ambassadeur

Här erbjuds en speciell EM-meny, där en, enligt uppgift, generös hamburgartallrik och två öl ingår för 195 kr. Det här är Stureplansgruppens senaste (i Stockholm iaf?) och största nattklubb. Det är populärt och lär bjuda på hög stämning. Bra alternativ för dig som vill slippa känna pubkänslan. Erbjudandet gäller bara Sveriges matcher. Biljett köpes här

Retro

Retro är en sportbar på Sveavägen 120 (Gate 120 låg här tidigare i år) med stilrena lokaler som på ett modernt sätt framhäver det som var populärt på ljuva 70- och 80-talets. Här finns runt 10 stora flatscreens, och det är väldigt få bord man inte får bra sikt från. De visar massor av sport på TV alla dagar i veckan, och självklart även alla EM-matcher. Köket erbjuder främst amerikanskinspirerade rätter i budgetklassen.

Det finns mängder av sportbarer och pubar i stan som alla allt som oftast erbjuder hög stämning och bekväm avnjutning framför storbildsskärmar.

TV-soffan hemma hos polaren är inte dum den heller, men det krävs ett gäng för att få upp lite stämning.

Tips! Skippa TV4s tråkiga kommentatorer och sätt på Radiosporten i stället - Lasse Granqvist är Sveriges bästa kommentator.