En vagn, en rätt, en kväll!

Sturehof bjuder in några av Sveriges mest framstående kockar för ett återkommande gästspel under namnet "Sturehofs Gästvagn". En onsdag i månaden, med start den 21:e mars, serverar de en egenkomponerad rätt från vagnen ute i matsalen.

I vår rullas Sturehofs Gästvagn ut i matsalen av några av Sveriges bästa kockar som fått fria händer på temat en vagn, en rätt, en kväll.

Sedan förra året serverar Sturehof flamberad pepparstek från vagnen varje torsdagskväll vilket har blivit ett mycket uppskattat inslag bland gästerna. Nu utvecklas konceptet och den tredje onsdagen i varje månad kommer en ny kock att gästa Sturehof och erbjuda en rätt tillagad direkt från vagnen ute i matsalen. De inbjudna kockarna har fått helt fria händer att komponera sin rätt för kvällen, och bland deltagarna märks tidigare Årets Kock-vinnare, en silvermedaljör i Sushi-VM samt Sveriges kanske mest kända konditor.

- Vi har länge jobbat med olika former av gästspel och med "Sturehofs Gästvagn" känns det extra kul att kunna flyta ut köket i matsalen och erbjuda våra gäster en intim matupplevelse med några av Sveriges bästa kockar säger Stefan Barenthein, restaurangchef på Sturehof.


Datum för vårens gästspel

21 mars Andreas Hedlund
Årets Kock 2002 som tidigare jobbat på Oaxen Skärgårdskrog och i Pontus-gruppen.

18 april Stefan Eriksson
Årets Kock 2005 som senaste drev Stefan Eriksson Matstudio i Stockholm.

16 maj Sayan Isaksson,
Silvermedaljör i sushi-VM som driver Esperanto och Råkultur i Stockholm.

13 juni Magnus Johansson
Sedan 10 år ansvarig för Nobeldesserten som driver Magnus Johansson Konditori & Bageri i Stockholm.

Mer information om: Sturehof