Alice Murray Alice Murray

Fånga Ljuset – målningar och fotografier av Alice Murray

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

När november är som mörkast är ni välkomna till Astha och Alice Murrays ljusterapi! Vernissage den 11 november kl 11–15.

Alice Murrays bilder är färgrika drömska landskap. Murray beskriver dem som "De där stunderna när världen stillnar, som en tyst natt när man hör ett eko över fjärden, och själen drar en extra djup suck”.

Konstnären Alice Murray är utbildad på Munka konstskola, Nordiska Konstskolan i Karleby samt Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam, där hon tog sin examen år 2000. Under tio års tid arbetade Alice som grafisk designer i Amsterdam, samtidigt som hon fortsatte att skapa sin konst. År 2010 flyttade Alice hem till Stockholm och bosatte sig i Enskede. Alice har länge arbetat internationellt och haft utställningar i Amsterdam, Utrecht, Barcelona och London. I dag arbetar Alice främst med utställningar i Stockholm och på Sandhamn i Stockholms skärgård. Sandhamn har alltid inspirerat, med dess krokiga tallar, dess speciella ljus och det ändlösa havet. Inspirationen därifrån är ofta återkommande i Alice konst.

Information
Visa på karta