Foto: Kulturhuset/pressbild Foto: Kulturhuset/pressbild

Fokus på läsning under Stockholms litteraturmässa 2024

Den 13 april är det dags för årets upplaga av Stockholms litteraturmässa, där förlag och författare samlas kring böcker och läsande. Temat för årets litteraturmässa är Konsten att läsa.

Under dagen samlas samlas förlag, författare, översättare, textformgivare, kritiker, förläggare och bibliotekarier för att dela med sig av sina böcker, tankar och berättelser. På kvällen flyttar mässan från Kulturhuset till Musikaliska Kvarteret för lyrik, prosa, musik och barsamtal.

Ingvild H. Rishøi, Karolina Ramqvist, Marie-Louise Ekman, Daniel Boyacioglu, Peter Englund, Judith Kiros, Nioosha Shams och Kristofer Folkhammar är några av namnen som medverkar på mässan. I programmen samtalar författare med författare lika mycket om de senaste böckerna som om andra aktuella perspektiv på läsande och skrivande.

– Vi är glada att läsarnas möte med litteraturen och varandra står i fokus och vi ser fram emot att välkomna besökarna till årets mässa, säger Athena Farrokhzad och Ida Linde som är programansvariga för litteratur på Kulturhuset.

Information
Visa på karta
  • Datum
    13 apr.