Linnea Tammemägi och Matilda Sandell klär vinbaren i ny kostym. Foto: pressbild Linnea Tammemägi och Matilda Sandell klär vinbaren i ny kostym. Foto: pressbild

Från vinbar till vinhak – nytt koncept på NOFO Wine Bar

Nya tider väntar för NOFO Wine Bar på boutiquehotellet NOFO Hotel, som idag drivs av syskonen Alexander Alkesten och Linnea Tammemägi. Nu går Linnea, food and beverage manager, ihop med vännen Matilda Sandell som blir ny restaurangchef på NOFO Wine Bar.

Tillsammans ska de forma en större, stökigare och mer avslappnad vinbar, med ett stort utbud av viner på glas och en levande vinlista med både klassiker och moderna naturviner från hela världen. Dessutom kommer exklusiva flaskor från vinkällaren att kunna avnjutas på glas med coravin och det kommer även finnas magnumflaskor för större sällskap. 

Tillsammans med kökschef Anabel Parra Ortiz har de komponerat en ny meny med vinvänlig mat, såsom mindre assietter kolgrillad bläckfisk och pilgrimsmusslor, vilka varvas med större rätter.

– Det blir som ett enda stort vardagsrum dit alla är välkomna för gott häng med bra musik, god mat och våra egna favoritviner. För min del innebär det mycket sydafrikanska viner, chenin blanc bland annat, sen vet jag att Linnea och Alexander älskar Italien så det blir en hel del från Piemonte och Toscana också, säger Matilda Sandell, restaurangchef på NOFO Wine Bar.

Linnea och Matilda träffades på stjärnkrogen Fäviken utanför Åre och har sedan dess varit verksamma på varsitt håll inom restaurangvärlden. Matilda kommer senast från rollen som restaurangchef på Nook och har tidigare haft samma roll på stjärnkrogen Aloë.

Det nya konceptet invigs den 7 mars.

Information
Visa på karta