Fredag hela månaden med Stockholm Food District

Häng med och fira varje fredag, hela mars när Stockholms största after work kickar igång. Nu är det inte bara fredag hela veckan, utan fredag hela månaden, som arrangörerna själva uttrycker det. Arrangemanget äger rum i Sturegallerian och har fått namnet Stockhom Food District. Startskottet går den 9 mars och fortsätter varje fredag och några dagar emellan till den 30 mars.

Livemusik, mingel, pop-up-barer, kockdueller, tilltugg och bubbel är bara lite av det angenäma som kommer att serveras här. En hel mötesplats dukas upp framför dina fötter, en aptitretare i det goda livets tecken helt enkelt. Några av de restauranger som visar vad de går för i och med evenemanget är Sturehof, Tures, Ekstedt, Curman, Escalier Restaurant och fler därtill. Stjärnkockar kommer att visa sina färdigheter, och bland de välkända namnen hittar man bland andra Leif Mannerström, Christer Svensson, Norbert Lang och Klas Lindberg - som blev årets kock 2012.

Den härliga musiken framförs bland annat av toppartister som Ebbot från Soundtrack Of Our Lives, Goran Kafjes och gäster, Magnus Carlsson från Weeping Willows och ett gäng fler. Missa inte det här nytänkande after work-evenemang fyllt med musik, gästspel och festligheter.

Nedan följer kalendern för alla happenings under Stockholm Food District:

- 13-14 mars: Vilttema med tv-, radio- och viltkocken Anders Levén som inspiratör

- 14-15 mars: Leif Mannerström och Christer Svantesson rör i grytorna
på Escalier. Missa inte detta gästspel.

- 15 och 22 mars: Vinprovning med sommelieren Jens Dolk. Två olika temadagar.

- 17 mars: Farmers market. Levande marknad med ledande konsumenter inom livsmedel.
- 21 mars: Gästspel, Årets Kock 2012, Klas Lindberg på Escalier.

- 22 och 29 mars: Årets konditor Jennie Elmerfors visar sina färdigheter.
- 24 mars: Niklas Ekstedt grillar på Stureplan i Ekstedts goda regi.
- 25 mars: Våffeldagen. Tusentals goda våfflor delas ut i Sturegallerian och på Stureplan.

- 28 mars: Gästspel Norbert Lang på Escalier
- 31 mars: Stureplan omvandlas tillsammans med Stadsmissionen till ett soppkök där mästerkockarna Christian Hellberg, Niklas Ekstedt och Karl Ljung delar ut soppa och skänker vinsten till missionen.

Varje fredag från den 9 till den 31 mars | www.stockholmfooddistrict.se