Gotländskt gästspel på Oxenstiernan

Gotländskt gästspel på Oxenstiernan

Går det att smaka på en plats? Den frågan ställer sig Restaurang Oxenstiernan, som ställer till med gotländskt gästspel den 30 januari. Det blir en meny lagad på gotländska råvaror, komponerad och tillagad av kockar som bor och verkar på Gotland, samt dryck av gotländska producenter.

Först ut bland en rad gästspel som kommer att ske på Oxenstiernan i vår är ett gotländskt sådant. Restaurangen bjuder in några av de bästa gotländska aktörerna, som tar med sig mat och dryck som förädlas till ambitiösa menyer med fokus på hållbarhet och respekt för det som jorden ger. 

Kockarna har satt ihop en meny i fem serveringar med de allra bästa gotländska råvarorna just nu. Med under kvällen finns även lokala dryckesproducenter som har tagit med sig dryck som passar maten, och några av bönderna och producenterna som har bidragit med råvaror till middagen.

– Det känns jättekul att Elvira (kreativ ledare på Oxenstiernan, reds.anm.) har bjudit in oss. Och viktigt för oss att få knyta relationer, uppmärksamma våra gotländska producenter och få hit personer som är nyfikna på Gotland, säger My Wrethagen, som tillsammans med sin man Linus driver Hotel Stelor i gotländska Västergarn.

Information
Visa på karta
  • Datum
    30 jan.