Grand Hôtel utsett till norra Europas bästa hotell

Fler än 520 000 resenärer och läsare från Condé Nast Traveler har betygsatt sina reseupplevelser och de platser som de mest ser fram emot att återvända till runt om i världen. På plats nummer ett inom kategorin Norra Europas bästa hotell står femstjärniga Grand Hôtel Stockholm.

Sedan invigningen 1909 har Grand Hôtel huserat både filmstjärnor, kungligheter och livsnjutare, arrangerat Nobelfester och tagit plats som det klassiska lyxhotellet vid Strömkajen i Stockholm. Nu har de röstats fram till norra Europas bästa hotell av sina gäster. 

Det är i Condé Nast Travelers kategori Readers' Choice Awards som hotellet kammat hem en förstaplats, bland hotell från München i söder till isländska Grindavík i norr. Utmärkelsen anses vara en av de mest prestigefyllda inom resebranschen och firas i tidningens novembernummer.

– Vi på Grand Hôtel är otroligt stolta och glada över att ha blivit utnämnda till norra Europas bästa hotell i Condè Nast Traveler's Choice Awards 2023. Vår uttalade vision är just detta och därför blir utmärkelsen ett vackert kvitto på allt det detaljrika och femstjärniga arbetet som utförs dygnet runt här på hotellet. Vi ser fram emot att fortsätta välkomna resenärer till vår vackra destination på Blasieholmen i Stockholm och jag vill rikta ett stort tack till våra fantastiska gäster och alla våra medarbetare som gjort detta möjligt, säger Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel Stockholm, i ett pressmeddelande.