Gratis workshops och kurser för 70-plussare

För att minska ensamheten som drabbar många äldre, som just nu sitter isolerade, erbjuder utbildningsplattformen Skillbreak nu flera online-workshops gratis.

Skillbreak är plattformen där den nyfikne nu kan delta i workshops och webinars som leds av experter inom olika ämnen. Här kan du lära dig något nytt inom konst, matlagning, odling, skönhet och mycket annat. I tider då många håller sig hemma har kurserna, som i vanliga fall utförs i fysisk form, flyttat över till webben och du kan delta i Skillbreak Live Sessions från hemmet.

Det är framför allt många äldre som sitter isolerade i sitt hem, vilket kan leda till ensamhet och tristess. Därför erbjuder nu Skillbreak alla över 70 år gratis deltagande på flera distanskurser, för att öka den sociala närvaron för de äldre och samtidigt öppna upp för nya upplevelser. Kurserna, inom bland annat blomsterbindning, odling och keramik, sker i realtid vilket innebär att deltagarna kan prata både med varandra och ställa frågor till kursledaren.

Den 22 april erbjuds alla över 70 år gratis deltagande på kursen ”Odla på balkong och uteplats”, som pågår i två timmar. Läs mer om den kursen här.