Grönt i fokus under irländskt gästspel på AG

Lagom till St Patrick's Day får Sveriges bästa köttkrog besök av den gröna ön. Den 17-19 är det nämligen irländska dagar på Restaurang AG där gästerna får njuta av gräsuppfött irländskt nötkött, dryck och härlig folkmusik.

Restaurang AG har blivit utsedd till Sveriges bästa köttkrog tre år i rad, och blivit en given destination för köttfantaster från hela landet. Den 17-19 mars i år bjuds gästerna på något utöver det vanliga, när restaurangen lanserar "irländska dagar" lagom till Irlands nationaldag, St Patrick's Day.

- Irland har ett klimat som är optimalt för uppfödning av naturbeteskött, de kan äta sig mätta året runt på gräs då det finns obegränsat av den varan på ön, jag kallar det köttet, det "naturliga" naturbetesköttet. I och med att djuren rör sig oavbrutet så blir köttet magrare och får mer struktur, men en fantastisk hög och härlig köttsmak, säger flerfaldigt prisbelönte kocken Johan Jureskog.

Under de irländska dagarna kommer restaurangen att erbjuda en irländsk köttlista ackompanjerat av irländska drycker, ostar och traditionell irländsk livemusik.

- Vi är väldigt glada över att köttälskare i Sverige får ta del av det bästa Irland har att erbjuda - gräsuppfött nötkött av allra högsta kvalitet. Och det finns ingen bättre plats att visa upp det på, än på Sveriges bästa köttrestaurang, säger Nicolas Ranninger, Nordic Market Manager på Bord Bia - Irish Food Board.

Datum: 17-19 mars

Mer information: Restaurang AG