Foto: Heja Livet Foto: Heja Livet

Heja Livet arrangerar heldagsevent om kvinnohälsa

Den 12 oktober anordnar kvinnonätverket Heja Livet ett heldagsevent på temat kvinnohälsa med syfte att bryta normer och inspirera.

Det kvinnliga nätverket Heja Livet, med över 100 000 medlemmar, skapar sitt största event någonsin – A Day of Hysteria. Idén uppkom genom alla de inlägg och kommentarer som postats i Heja Livets Facebook-grupp som berör allt från PMS och förlossningsskador till underlivsbesvär och skamkänslor.

Under A Day of Hysteria kommer man kunna lyssna på föreläsningar och panelsamtal med profiler som Kakan Hermansson och Lina Thomsgård samt barnmorskor, gynekologer och andra gäster. Konferencier för dagen är Hanna "Hanapee" Persson.

– Det saknas än idag forskning på PMS. Kvinnans sexualitet har handlat om hysteriska anfall och reproduktion, inte om lust och njutning. Och trots att kvinnor över hela världen föder barn varje dag är förlossning fortfarande för många skrämmande, oviss och bristfällig. Vi är nyfikna, kunskapstörstiga och trötta på att inte vara prioritet, och har saknat en fysisk arena för kvinnohälsa. Därför skapade vi A Day of Hysteria, säger Carro Levy, VD och medgrundare av Heja Livet och projektledare för A Day of Hysteria, i ett pressmeddelande.

Information
Visa på karta
  • Datum
    12 okt. 2019
Tid
Kl 9.30-17.30
Plats
Roots