Helt naturligt på nyöppnad Östermalmskrog

I februari slog nytillskottet Naturligtvis upp dörrarna i gourmetkrogen Grossmanns gamla lokaler på Östermalm. Här står hållbarheten i fokus och det blir även många happenings att hålla koll på, berättar krögaren Kjell Tegström som har upplevt en positiv start.


Hej Kjell, varför valde ni namnet Naturligtvis?

- Vi lagar god och ärlig mat och vill att det ska kännas bra i magen och hjärtat! Maten kommer från utvalda gårdar och vi har även en vinbar med hållbart producerade viner. Jag har letat efter en vinbar i alla år och att heta Naturligtvis känns klockrent.


Berätta lite mer om er vinbar!

- Vi tror på den hållbara aspekten och givetvis ska det även vara gott! Det blir en del egenimporterade viner från småskaliga producenter som gör vin som man gjorde det förr, något som kommer mer och mer. Det är viktigt att det inte ska behöva stå ekologiskt på flaskan.


Ni har tagit över Grossmanns gamla lokaler, finns det några likheter?

- Inte så mycket mer än att vinkällaren, chambre separéet och matlagningsrummet finns kvar. Vi har öppnat upp och tagit bort en vägg så att det blir ett öppet kök. Tanken är att kunna ha en dialog med gästerna.


Kan man förvänta sig något utöver lunch och middag?

- Framförallt blir det matlagningskvällar, catering, matlagningskök med kurser samt en fantastik vinkällare! Senare blir det även frukost och brunch, lite som på Nybrogatan 38 där det är öppet jämt. Men vi börjar med lunch och middag.


Något speciellt att hålla utkik efter framöver?

- Första helgen i mars kommer grisbonden Per-Henrik Pettersson med sin fru Åsa på besök. De föder upp välmående Roslagsgrisar på Norrgården i Gåsvik. Det blir en grisweekend med olika happenings och en meny med olika grisrätter. Framöver blir det happenings i vinbaren med besök en gång i veckan.

Naturligtvis kommer även att ha en AW-meny i baren som är öppen från tisdagar till lördagar.

Mer information: Restaurang Naturligtvis