Hillenberg öppnar på Humlegårdsgatan

Nu öppnar Hillenberg på Humlegårdsgatan i regi av krögare Karl Ljung. Restaurangens matkoncept har hämtat inspiration från det franska, italienska och skandinaviska köket. Atmosfären är tidlös och klassisk, och den stora baren med plats för många gäster är tänkt att skapa skön stämning.

Lokalen på nästan 1 000 kvadratmeter, som tidigare inhyste en butik och dessförinnan även en populär restaurang på 70-talet, har genomgått en total ombyggnation under året. Fokus ligger på en klassisk upplevelse med vacker interiör och en meny med okomplicerad mat av hög kvalitet. Förutom matsalen finns det två barer som erbjuder barmeny samt en generös drinklista.

Karl Ljung har skapat menyn, som är byggd på traditionella franska, italienska och skandinaviska rätter. Stor vikt har lagts vid att erbjuda rätter baserade på grönsaker och Karl jobbar enbart med råvaror efter säsong. Tillsammans med sin personal vill han kunna ge gästen en härlig upplevelse där ett gott bemötande är av lika stor vikt som mat och dryck. Vinlistan tar liksom maten avstamp i Frankrike och Italien, två länder kända för sin goda mat och sina högkvalitativa viner. Precis som maten anpassas vinlistan efter säsong.

– För mig är det otroligt viktigt med bra service. Jag vill att den gäst som besöker oss ska få ett personligt bemötande i en avslappnad miljö. Vi serverar mat med hög ambitionsnivå utan att det för den sakens skull behöver vara krångligt. Kommer man redan på eftermiddagen kan man dessutom slå sig ner för att exempelvis dricka en kaffe och njuta av Sara Hultbergs bakverk, säger Karl Ljung.

Baren har en central plats på Hillenberg med sina 80 matplatser. På den gedigna drinklistan samsas såväl signaturdrinkar som välkända klassiker. För de gäster som föredrar ett alkoholfritt alternativ finns ett brett utbud av högkvalitativa alkoholfria viner och drinkar.


Hillenberg

En samtida klassiker
Bakom inredningskonceptet står Okidoki! Arkitekter, vars ambition har varit att skapa en intim och inbjudande atmosfär. Alltifrån möbler till konst är exklusivt framtaget för Hillenberg. Restaurangen är uppbyggd kring ett stort rum som har delats in i bar, matsal och cocktailbar. Ett ljust betonggolv löper genom hela lokalen, och i de båda barerna används marmor från Brännlyckan i Örebro.

Möblerna i matsalen är ett kollage av material, och detaljerna härrör från den skandinaviska funktionalismen. Konsten är speciellt framtagen av Emanuel Röhss, som har skapat unika verk i två olika serier.

Hillenberg slår upp portarna den 23 oktober.

Mer information: Hillenberg

Fotograf: Oliver Olsson