Hälsosamt från Indien i fokus på ny Söderrestaurang

Skanstull har fått kulinariskt tillskott inspirerat av det bangladeshiska och indiska köket. Tänk nyttigare indisk mat med mycket grönsaker och du får en bild av konceptet som även kallas "Bangla fusion".

- Många har en bild av att mat från Indien och Bangladesh är ohälsosam, säger kökschef Abid Khan. Jag vill visa att det går att laga traditionella rätter med mycket smak utan att använda stora mängder fett.

Cumin Club slog upp dörrarna upp Södermannagatan under våren och går även under namnet Bangla Fusion Cuisine. Här erbjuds många kolhydratssnåla alternativ till ris, samt glutenfria bröd och laktosfria såser, men en sak kompromissas det aldrig med: smaken.

Grunden i matlagningen är de egna kryddmixarna som Abid Khan gör på handplockade helkryddor. Khan driver sedan tidigare Cumin Club på Luntmakargatan och har samlat på sig erfarenhet från ett kvarts sekel som kock. Med Bangla Fusion Cuisine återvänder han till barndomens smaker och bjuder på egna versioner av hemlandets recept, inspirerade av maten som serveras på gatan.

Precis som i det bangladeshiska köket ligger tyngdvikten på grönsaker också hos Cumin Club, och det utlovas även en och annan familjehemlighet.

- Jag tror på det här konceptet och hoppas på en rolig kväll på Bangla Fusion Cuisine, säger Abid Khan. Alla är varmt välkomna!

Mer information: Cumin Club Södermannagatan