Här firar du halloween bäst i Stockholm

Skelett, pumpor och galna outfits. Snart är det dags för årets mest skräckinjagande och festfyllda helg. Vet du inte hur du ska fira Halloween 2014? Här ger vi tips på några restauranger och klubbar i Stockholm som plockar fram det bästa ur den amerikanska traditionen.

Kolla även:

- Höstlov i Stockholm

Nedan tipsar vi om stans bästa halloweenfirande!

American Table: Elegant fest i New Orleans-anda

American Table smyckas med pumpor och ställer till med en lite elegantare halloweenfest som i New Orleans. Här serveras en halloween-inspirerad trerättersmeny som avslutas med "Death by Chocolate" och följs av punch bowls, dansgolv och livejazz. Dresscode för maskeraden är "classy".

Datum: Halloweenfest 31 okt, halloweenmenyn serveras 27 okt - 1 nov

Pris: Trerättersmeny 545 kr

Mer information: American Table Brasserie and Bar, Östra Järnvägsgatan 35, City

Debaser Medis: Maskeradfest med Katja och Gunn

Kända dj-duon Katja och Gunn bjuder in till stor maskeradfest i amerikansk stil där det gäller att klä upp sig till tänderna - kvällens bästa kostymer vinner nämligen grymma priser. Det blir fest natten lång och en hel del crazy outfits.

Datum: 1 nov

Tid: Kl 22-03

Inträde: Förköp 150 kr, 200 kr i dörren

Åldersgräns: 20 år

Mer information: Debaser Medis, Medborgarplatsen 8, Södermalm

Solidaritet Arena: Avatar Halloween Masquerade

Klubben Solidaritet Arena firar halloween med en superpåkostad maskeradfest inspirerad av filmen Avatar. Det blir tre dansgolv, fem barer och en majestätisk lasershow samt en lång lineup med namn som Indecent Noise, Alex Bau och Jeff Cooper. Att klä ut sig är helt valfritt.

Datum: 1 nov

Tid: Kl 22-05

Pris: Förköp 150 kr, 200 kr i dörren

Åldersgräns: 20 år

Läs mer och boka biljett här

Mer information: Solidaritet Arena, Arenavägen 73, Johanneshov

KGB: Tvättäkta skräckfest med Klubb Giljotinen

KGB förvandlas till "The House of Terror" när Klubb Giljotinen lockar upp pirater och zombies på dansgolvet lagom till årets mesta skräckafton. Här gäller det att klä ut sig till den mest skräckinjagande klubbesökaren som man kan föreställa sig. För musiken står Those Dancing DJs samt Dj Lio & Dj Yolapongo.

Datum: 1 nov

Tid: Kl 21-02

Pris: Förköp 120 kr, 150 kr i dörren

Läs mer om klubben här

Plats: KGB Bar & Restaurant, Malmskillnadsgatan 45, City

Spöka ut dig under stans största halloweenparad

För lite mer blandade åldrar arrangeras Stockholms största halloweenparad den 1 november. Paraden startar i Kungsträdgården och avslutas med prisutdelning för bästa halloweendräkt. Alla som vill kan delta, men det gäller att vara utklädd. I prispotten ligger bland annat middag och övernattning på Grand Hôtel.

Datum: 1 nov

Tid: Kl 17

Plats: Kungsträdgården

Läs mer här