Hösten på Moderna Dansteatern

Hösten är här, och med det också Moderna Dansteaterns höstschema.


Dan Johansson
STRUKTUR

Dan Johansson, en av Sveriges bästa dansare, har skapat en dansföreställning där det lyhörda mötet mellan dans, musik och ljus är den bärande formen. STRUKTUR är skapad för Love Källman, Eldad Ben Sasson och Dan själv och handlar om att hitta och skapa struktur, förståelse, samband, samspel, regler och begränsningar i mötet med sig själv eller med andra. Philippe Boix-Vives står för den nyskriva musiken.

STRUKTUR spelas i Torpedbassängen.

Datum: 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17 september


Andersson Dance
Personal space for two dancers av Örjan Andersson

En av Sveriges mest uppskattade koreografer, Örjan Andersson, återvänder till Moderna Dansteatern, platsen där hans koreografiska bana började - nu med en urpremiär. En afton med två nya verk, en duett och ett solo där han nyttjar musik, text och rörelse och låter varje medium verka för sig. Allt till musik av Hans Appelqvist.

Datum: 12, 13, 14, 15, 16 september


Personal space for two dancers


Charlotta Öfverholm & Kenneth Flak
Öfverholm/Flak festival

Charlotta Öfverholm och Kenneth Flak skapar varsin kväll med solon och duetter, koreograferade av sig själva för andra och varandra, för sig själva av andra eller till sig själva. Charlotta bjuder på en tvådelad kväll med dans och live-musik och Kenneth har skapat en helkväll med tre solos och en duett.

Datum: 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 september, samt 1, 2, 3 oktober


Kenneth Kvarnström & Helsinki Dance Company
XPSD

Vad som började som en koreografi med historiska referenser till 1600-talets hovdanser resulterade i ett verk där samtiden gjorde sig påmind i form av 80-talets glamrock och lite disco. Kenneth Kvarnströms senaste skapelse bygger på uppbruten kronologi och stark koreografi.

Datum: 26, 27, 28, 29, 30, 31 oktober


SHOOT- Dance for screen

SHOOT - Dance for screen återvänder till Stockholm med en hel helg av dansfilm. Kortfilm, konstfilm, samtal, möten och mingel. Vi säger välkomna tillbaka Liz Aggiss , Billy Cowie och sist men inte all time favourite Pierre Coulibeuf !

Datum: 11, 12, 14 november


Petter och Tom / Scentrifug
The nearest nearness

Sveriges mest egenartade danskonstnärsduo Petter och Tom presenterar en ny unik föreställning där de frivilligt går ut i framtidens tassemarker på upptäcktsfärd om vad som hände med vår tillkommande dans.

Föreställningen är ett samarbete mellan Moderna Dansteatern i Stockholm och Dock11, Northwind festival och dramaturgen Katja Kettner i Berlin.

Datum: 18, 19, 20, 21 november


Orena Tankar

Dorte Olesen
Orena Tankar

Utan respekt för sceniska konventioner fortsätter Dorte Olesen sitt arbete med aktuella ämnen. Hon kommenterar och tolkar mänskligt beteende och fokuserar på kroppens inneboende möjligheter att bära fram både fysiska och psykiska budskap, alltid med starkt intresse för dialogen med sin publik. Orena Tankar är ett verk med fem dansare som arbetas fram under residens på NorrlandsOperan med premiär 1 oktober 2010.

Datum: 24, 25, 26, 27, 28 november