IKEA slår upp portarna för cityvaruhus i Gallerian

Nu storsatsar IKEA i Stockholm och öppnar sitt första cityvaruhus i Sverige. Varuhuset, utspritt över fyra våningsplan, blir hela 8000 kvadratmeter stort och öppnar i Gallerian den 30 juni. Bland annat ska man erbjuda hållbara produkter och en hel avdelning för second hand-möbler.

IKEA har de senaste tio åren öppnat centrala butiker i storstäder som Paris, New York, Tokyo och Toronto. Nu har turen kommit till Stockholm, som får det första cityvaruhuset av sitt slag i Sverige.

– Det känns fantastiskt att vi snart är redo att öppna vårt historiska cityvaruhus i Stockholm. Det känns verkligen som att vi kommer ännu närmare våra kunder. Oavsett var man är, vad man behöver och när man behöver det vill vi finnas där för att hjälpa till att skapa ett bättre liv hemma, säger Jenny Vasquez Ling, varuhuschef IKEA, i ett pressmeddelande.


Jenny Vasquez Ling, varuhuschef IKEA. Pressbild.

Det nya varuhuset i Gallerian ska erbjuda ett stort sortiment av heminredningsprodukter samt personlig service av heminredningsexperter. En grön tråd som löper genom butiken ska även visa vägen till hållbara produkter och lösningar. Dessutom får varuhuset en avdelning för second hand-möbler. Restaurangkonceptet Swedish Deli ska samtidigt erbjuda den matupplevelse som många förknippar med IKEA.

Cityvaruhuset sträcker sig över fyra våningsplan i Gallerians södra del, med skyltfönster mot Jakobsgatan och Regeringsgatan.

– Det känns jätteroligt att välkomna Sveriges mest ikoniska möbelvaruhus till Stockholms mest ikoniska galleria! Med IKEAs cityvaruhus stärks Gallerian ytterligare som en folklig, mångsidig och inspirerande mötesplats. Här finns något för alla, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Retail City på AMF Fastigheter.