Elite Hotels och Jonas Svensson öppnar India's. Foto: Pressbild Elite Hotels och Jonas Svensson öppnar India's. Foto: Pressbild

Indiskt koncept tar över Vassa Eggens lokaler

Snart tackar Vassa Eggen för sig och lämnar över lokalerna till Elite Hotels, som öppnar en indisk krog i Jonas Svenssons regi.

När Vassa Eggen lägger ner efter årsskiftet tar Elite Hotels över driften. Jonas Svensson, känd för koncept som Miss Voon och GOMA, tar steget att leda India's i Vassa Eggens gamla lokaler. Visionen är att skapa en restaurang som kombinerar klassisk, indisk matlagning med moderna, innovativa influenser. Maten serveras mitt på bordet och är tänkt att delas.

– Mitt mål med India's är att föra samman det traditionella och det moderna på ett sätt som hyllar Indiens rika kulinariska arv, samtidigt som vi erbjuder något helt nytt och spännande för våra gäster. Tillsammans med mitt team kommer vi att tolka vad vi kallar för ”Modern Indian Cuisine”, säger Jonas Svensson i ett pressmeddelande.

Restaurangen är en hyllning till Elite Hotels grundare och Jonas Svenssons nära vän Bicky Chakraborty, som gick bort 2022.

– Både jag och Bicky kände att en indisk restaurang fattades i Stockholms restaurangvärld och pratade om att öppna en tillsammans. Det blev aldrig av då, men när möjligheten att ta över de här lokalerna dök upp kände jag att både tiden och platsen var helt rätt. Jag tror Bicky skulle ha hållit med, säger Jonas Svensson.

Det första man lägger märke till när man kommer in är baren, Bickys bar, där det bara serveras dry martini och margarita – Bicky och frun Ylvas favoritdrinkar. I den större baren längre in i lokalen serveras moderna cocktails med indiska influenser, signerade barchefen Michael Thomas.

India's planerar att öppna i februari 2024.

Information
Visa på karta