Islands till Stockholm

I februari får Stockholm fint besök från Kanada, nämligen Islands. Om jag inte minns helt fel så var deras senaste besök i huvudstaden under Accelerators festival 2006. Den gången mer än en timma försenade, men väl värda att vänta på tyckte alla vi som var där.

De är riktigt härliga att uppleva live. Stråkar, trummor, gitarrer och stämsång och sköna bakgrundsljud gör att det aldrig blir tråkigt att stå i publiken. Gillar du Arcade Fire och Wolf Parade är chansen också stor att du gillar Islands.

På hyllade albumet Return to the sea är ovan band involverade i produktionen, vilket de lyckats väldigt bra med. Rough Gem, Swans, Don´t Call Me Whitney, Bobby är alla väldigt välgjorda, originella låtar som sätter sig snabbt.

Nu har de också gett ut albumet Arm´s Way i maj. Om man jämför det gamla med det nya så har de ändrat soundet lite. Mindre stråkar och mer gitarrer, men lika hyllade och geniförklarade för det.

Från att ha spelat flummig och vacker pop är det numera flummig och fantastisk rock. Låten Creeper är med på senaste albumet och ett liveklippframförande kan du här.

Debaser Slussen | 20:30 | 135 kr plus förköp| 18 år