Konst av alla för alla – FoKo art to go

Tänk dig en supermarket full med konst. Där alla sorters konsttekniker ryms under ett och samma tak. En plats där en bred konstpublik får mötas och hitta sin favorit bland ett brokigt utbud. Mood-gallerians senaste nykomling heter FoKo art to go och slår upp dörrarna den 11 oktober.

Grundtanken med konst-marknadsplatsen är att lyfta fram alltifrån konststuderande och konstutövare till mer etablerade konstnärer, och låta dessa sälja sin konst utan krångel. Här bedömer ingen expert vad som är konst eller inte, utan det är upp till publiken att välja vilka föremål som är attraktiva. Konceptet FoKo finns redan etablerat på andra platser i stan, och nu har turen kommit till Mood. Den 11-21 oktober kan nyfikna och konstintresserade titta in, och kanske hittar man något bland de 300 verken, skapade av ett 30-tal konstnärer, som faller en i smaken. Pristaket ligger på 16 000 kr.

- Då höjdes många ögonbryn när vi talade om pristak, men idag är det helt accepterat och OK, säger Helen Duhs en av grundarna till FoKo. Samma ögonbryn for högre upp när vi förklarade att detta inte är en jurybedömd utställning. Folk är fullt kapabla att själva avgör vad som är bra konst för dem, anser vi säger Helen.

Här får kändisar inom konstvärlden dela rum med ännu oetablerade stjärnskott. Och vare sig du är konstkännare eller expert, har du chans att hitta ett eget alster till ett resonabelt pris.

Läs mer på fo-ko.se eller moodstockholm.se