Krögarduon öppnar sommarkrogen Måsen

I slutet av maj öppnar Måsen längs med Söder Mälarstrand, utanför Münchenbryggeriet. Restaurangen blir en sommaroas med en känsla av Medelhavet och kolgrillat på menyn. Bakom står duon och paret Rima Ismail och Samir Kersh som även driver A Bowl & Plates.

Under sommaren får stockholmarna en ny krog att styra stegen mot. I slutet av maj öppnar nämligen Måsen, som vill skapa sköna medelhavsvibbar hos gästerna. Inspirationen till Måsen kommer från Samir och hans palestinska rötter, i synnerhet från hans pappa Mohsen (som uttalas just ”måsen”). Pappan själv restaurangen ”El Nawres”, som även det betyder måsen. Här serverades färsk friterad eller grillad fisk, kolgrillat kött och meze med nybakat bröd.

– När vi växte upp ville vi bevara smakerna och känslan från pappas restaurang, vilket vi gjorde med grillkvällar i pappas trädgård. Det är precis den familjära, glada, goda och avslappnade känslan vi vill skapa på Måsen. Ett bord med god grillad mat och tillbehör som man delar på, grillade kotletter, friterade sardiner, baba ganoush på nygrillad aubergine och nyslungad sallad, berättar Samir Kersh.

Måsen på Torkel Knutssonsgatan 2 vill alltså skapa samma känsla, med hängande lampor, olivträd och kolgrillat på menyn. Fokus ligger på köttspett, grillad fisk, nybakat bröd och smarriga tillbehör.

Vinlistan kommer att innehålla både naturviner och klassiska viner. Måsen kommer dessutom att ha ett stort fokus på öl, men man ska också kunna göra ett snabbt stopp under promenaden för att svalka sig med en fruktig slush i solen. Under några tillfällen i sommar kommer man att servera helgrillade lamm och tanken är att bjuda in till brunch på lördagar.