Kultbandet Witch spelar på Fasching

Kultbandet Witch spelar på Fasching

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

WITCH – en förkortning av We Intend To Cause Havoc – var Zambias största band under 70-talet. Med sin mix av brittisk blues, funk, psychedelic, garagerock och traditionell zambiansk musik, banade de väg för en helt egen genre, och det var mycket tack vare WITCH som zamrock blomstrade och spred sig i Zambia efter landets frigörelse från Storbritannien.

När WITCH var som störst behövde de poliseskort för att hålla exalterade fans borta som försökte storma konserterna – bland annat genom att slänga sig från ställningarna ner på scenen. Bandets karismatiska sångare Emanyeo “Jagari” Chanda, vars smeknamn är en hyllning till Rolling Stones sångare Mick Jagger, är idag den enda medlemmen som fortfarande är kvar från den ursprungliga konstellationen.

Efter att länge ha varit kända nationellt fick bandet ett uppsving 2012, inte minst tack vare att deras skivor blev populära utomlands. 2021 gjordes även en dokumentär om Jagari och bandet. Förra året släpptes Zango, deras första album på nästan 40 år. Nu kommer W.I.T.C.H till Fasching.

Konserten ingår i samarbetet Fasching X Selam.

Information
Visa på karta
  • Datum
    23 aug.
Hemsida
Biljetter
Pris
275 kr