Legendarisk bryggmästare inleder ölvecka på Storstad

Den 26 april startar Ölveckan på Storstad - en hyllning till öl och numera en årlig tradition. Veckan inleds med ett besök av den legendariska bryggmästaren Garrett Oliver från Brooklyn Brewery. Förutom att gästerna får smaka på Garrett ́s specialkomponerade meny som matchas med hans personliga öl-favoriter får man även uppleva hans fantastiska personlighet.

Torsdagen den 26 april öppnar åter portarna för Ölveckan på restaurang Storstad. Det som nu är en årlig tradition har rötterna i Sören Ahlboms livslånga krögarkarriär där ölet alltid har varit en inspirationskälla och smaksättare likväl som måltidsdryck och törstsläckare. Ölveckan inleds med att, den inte bara i ölkrestar världsberömda bryggmästaren Garrett Oliver, besöker Storstad.

- Garrett är en uppskattad författare och föredragshållare och har till den 26:e tagit fram en meny av maträtter som matchas med hans personliga favoriter av Brooklyn-öl. Det är vanlig bordsreservering som gäller. Är man intresserad av mat och dryck är det här är en unik möjlighet att få träffa en världslegend och uppleva en kväll utöver det vanliga, säger Joanna Ahlbom, restaurangchef Storstad.

Veckan fortsätter med en annan höjdpunkt på fredagen den 27 april då Carlsbergs öl- och dryckesutbildare Anna Wallner besöker Storstad. Anna har tagit fram en personlig selektion av öl och kommer under kvällen att lära gästerna om ölet som dryck, krydda och smakförstärkare.

Under hela Ölveckan är menyn på Storstad utbytt mot klassiska anrättningar där öl har adderats för att förnya och förbättra. Även desserterna har tillagats med noga utvalda ölsorter som ingredienser och samtliga rätter har parats ihop med ett dryckesförslag av köksmästare Marcus Lindh.

Ölveckan pågår mellan den 26 april och den femte maj på Storstad.

På fotot ser vi Garrett Oliver och Anna Wallner.