Los Angeles bästa cocktailbar The Varnish gästar Stockholm

Fredag och lördag första helgen i oktober arrangerar Bartenders' Choice Awards och Eric Alperin från The Varnish höstens mest efterlängtade pop-up-bar. Gästspelet äger rum på Story Hotel i Stockholm och båda kvällarna är öppna för allmänheten.


Eric Alperin startade en cocktailrevolution i Los Angeles när han år 2009 öppnade cocktailbaren The Varnish i ett ombyggt lagerutrymme inuti restaurang Coles i Downtown, LA. Stadsdelen, som idag är den trendigaste i LA, var 2009 mest känd för "Upside down Margaritas" och en nedgången barscen utan några som helst kvalitetsambitioner.


The Varnish har sedan öppning nominerats och vunnit några av branschens mest prestigefyllda priser. Med fantastiska cocktails och sylvass service har Eric Alperin och The Varnish kammat hem utmärkelser som Best American Bar (Tales of the cocktail), American Bartender of the Year (Tales of the cocktail) samt två år i rad placerat sig på listan Worlds 50 best Bars.


Under gästspelet som äger rum på Story Hotel på Riddargatan 6 i Stockholm serverar Eric Alperin och kollegan Max Seaman ett urval av signaturdrinkarna från The Varnish, odödliga klassiker från 1800-talet, och kommer även att skräddarsy drinkar efter gästers specifika tycke och smak.


- Vi har länge blickat mot New York för det senaste inom bar- och cocktailtrender men nu är det dags att spana in vad en av Los Angeles bästa barer har att erbjuda. När temperaturen sjunker och vädret blir sämre i början av oktober kommer du åtminstone ha det här gästspelet att se fram emot! Det kommer bli trångt, mysigt och fullt av fantastiska cocktails. Inga bokningar behövs utan det är "First come, first served" som gäller, säger Jakob Sundin från Bartenders' Choice Awards.


Smuggler's Notch

Recept: Smuggler's Notch
6 cl Havana Club Añejo 7 Años

1 bit råsocker

2 dash orange bitters

Absinthe rinse


Häll ca 1 cl absinthe i ett rocksglas och snurra glaset så absinthen täcker glasets kant. Lös upp sockerbiten med lite soda i ett rörglas och tillsätt övriga ingredienser. Rör med is och häll över i rocksglaset. Sänk försiktigt ner en stor isbit och garnera md en apelsinzest.

Pop-up-baren

Datum: 3-4 okt

Tid: Kl 19-01

Entré: Fritt inträde

Plats: Story Hotel Riddargatan