Manolo Blahnik öppnar butik i Stockholm

Som första nyhetskanal i Sverige kan Whatsup avslöja att Manolo Blahnik nu öppnar butik i Stockholm. Som enda butik norr om Berlin öppnar man till hösten på Birger Jarlsgatan 1. Det är inga mindre än Savannahs som fått förtroendet att öppna denna shop in shop bland sina lyxiga skor.

-Vi är oerhört lyckliga över att få den här chansen. För närvarande finns knappt tio butiker i Europa och därför är det naturligtvis extra roligt, berättar Martin Alsén på Savannahs.


Det legendariska skomärket har funnits sedan 70-talet men fick ett rejält uppsving i slutet av 90-talet. Det var då som karaktären Carrie i serien 'Sex & the City' gav märket ett nytt ansikte när hon trippade ner för 5:e avenyn iklädd ännu ett par nya Manolos. Idag har man endast ett fåtal butiker i städer som Paris, London och Berlin.
Selektiva märken som Manolo Blahnik har länge varit restriktiva till varuhus och online-försäljning. Därför är ankomsten till hösten en extra stor modenyhet för huvudstaden. När nu Stockholm ser tillskott som COS i maj (H&Ms exklusivare underlinje), Marc by Marc Jacobs förra året och '7 for all mankind' i Louis Vuittons gamla lokaler på Stureplan, har man snabbt hamnat i blickfånget bland världens modehus.
-Vi blir de första i Europa som får marknadsföra Manolo Blahniks skor på nätet. Men köp av skorna kommer endast att ske i butik, avslöjar Martin Alsén.

Bli medlem på ShopSavannahs.com för att ta del av skonyheter före alla andra. Till hösten 2011 lanseras den nya Manolo Blahnik-delen av butiken.

Läs mer om medlemskap här.