Mathias Dahlgren hoppar på turnerande food truck

Mathias Dahlgren är en av de nordiska stjärnkrögarna som lagar street food till en ambulerande food truck i höst. Varje krögare får göra sin egen tolkning av den trendiga gatumaten, och Dahlgrens version blir "soul food på svenska".

"Street food by Diners Club" kallas pop-up-trucken som arrangeras av betalkortet Diners Club och åker ut på turné i Norden. Första veckan i september stannar den till i Stockholm där välrenommerade kocken Mathias Dahlgren (Matsalen, Matbaren, Green Rabbit) gör food truck-premiär med en svensk tolkning av den rådande street food-trenden.

- Min idé bygger på att göra en typ av mat som jag själv är uppväxt med och älskar men, som i princip aldrig serveras längre, tillgänglig för en bredare allmänhet. Mormor Alice mat, fritt tolkad av mig för att fungera i sammanhanget av en food truck 2014. Det blir mat med stark identitet och mycket hjärta, precis som den internationella food truckmaten, men i en svensk tappning, säger Mathias Dahlgren.

Tanken med food trucken är att låta framstående kockar i nordiska huvudstäder få tolka maten fritt på hemmaplan och erbjuda en "ny unik smakupplevelse till ett bra pris". Först ut är Helsingfors, och efter Stockholm drar matvagnen vidare till Köpenhamn och sedan Oslo.

Datum: 2-6 september

Tider: Tis-fre kl 11.30-14, lör kl 12-15

Plats: Skeppsbrokajen nedanför slottet

Pris: Lunch 125 kr