Min Arm

"En meningslös gest. En drivkraft bortom orden. En 10-årig pojke som lyfter sin vänsterarm. Och vägrar ta ned den. Pojken växer upp och blir man och under de 30 år, från 1970-talet och fram till idag, som publiken får följa honom tar gesten oanade proportioner. Vem hade kunnat ana att en menlös fix idé kunde få så omstörtande konsekvenser? - För honom själv, familjen, det lilla skånska uppväxtsamhället, barnpsykiatrin, Stockholms kulturelit och New Yorks konstetablissemang."

Min Arm är Fria Teaterns nya produktion. Originalmanus är skrivet av den brittiske dramatikern Tim Crouch men den svenska versionen framförs av Per Larsson. I pjäsen tar man hjälp av videoprojektioner, ljus, ljud och en docka. Med ungefär en timmes speltid sållas det hårt bland minnena. I praktiken innebär det att ett år ur Crouch liv enbart har två minuters scentid.

Premiär för föreställningen är den 7 oktober. Det är Fria Teaterns lilla scen som gäller och kom ihåg, den har enbart 45 platser. För biljettbokning ring 08-99 22 60 eller eller gå in på Fria Teaterns hemsida.

Foto: Olle Sundberg