Foto: Mosquito Foto: Mosquito

Mosquito tillbaka med stor nationaldagsfest

Efter några års uppehåll under pandemin gjorde nationaldagsfesten Mosquito comeback på Eden ifjol. I år går man tillbaka till rötterna, med en stor familjefest som är öppen för alla. Den här gången arrangeras festligheterna på ängarna runt Tantobadet på Södermalm.

Den stora familjefesten har gratis inträde och välkomnar alla att fira nationaldagen tillsammans. Arrangörerna vill skapa gemenskapskänsla och en inbjudande atmosfär, toppat med foodtrucks, livemusik och möjlighet att både dansa, bada i Årstaviken och pusta ut med en picknick. Firandet beskrivs av initiativtagarna som en fest för alla, av alla.

Initiativtagare är far och dotter Gylling, Thomas och Erica, som tillsammans med Jocke “Nytorgsfesten” Stenhammar välkomnar alla till ett nationaldagsfirande där varken ålder eller bakgrund spelar någon roll. Det blev tydligt 2019 när Kungsholmens stadsdelsförvaltning ställde in evenemanget och allmänheten samlade in hela 11 000 namn för att visa sitt missnöje mot detta.

– De senaste åren har vi kunnat se hur en succé vuxit fram med fler och fler deltagare varje år. Vårt nationaldagsfirande har kommit att bli ett tydligt tecken på vad folk längtar efter denna dag – ett tryggt sammanhang där alla är välkomna att fira vår gemenskap, stolta historia och gemensamma framtid. Detta till en uppdaterad ljudbild när det gäller musik och artisteri, något som är ett signum för huvudstaden, säger en av initativtagarna, Thomas Gylling.

Information
  • Datum
    6 juni
Var
Tantolunden, Södermalm
Tid
15–19
Pris
Fri entré