Mr. French totalrenoverar inför nypremiär i vår

Restaurangen Who is Mr French, som öppnade temporärt på Skeppsbron i maj, stänger nu helt för att fullborda förvandlingen till den permanenta krogen Mr French. För design och inredning står arkitekt- och designbyrån Stylt Trampoli, som nyligen vann pris för årets bäst designade restaurang vid European Hotel Design Awards 2013.

Who is Mr French smygöppnade på Skeppsbron förra våren men det är först efter den omfattande renoveringen som det koncept som tagits fram i samarbete med Stylt Trampoli är fullbordat. Senare i vår blir det premiär för nya krogen Mr French. Med inspiration av den franska respekten för råvaror och den amerikanska känslan för generösa upplevelser kommer restaurangen att servera mat och drinkar i en högklassig miljö med storslagen utsikt över Stockholms inlopp.

- Vägen till slutmålet har varit lika spännande som målet. Vi valde att öppna tillfälligt redan under sommaren innan den stora renoveringen och tillströmningen av gäster var så fantastisk att vi bestämde oss för att hålla öppet fram till jul. Nu byggs hela lokalen om och vi firade nyligen av de stora kopparkärlen som stod mitt i lokalen. De har fått en ny ägare och vi håller som bäst på med att nyrekrytera personal, säger Pontus Isenstein, event- och marknadsansvarig.

Restaurangen kommer att ha plats för 160 matgäster inomhus och ytterligare 150 personer i baren. På uteterrassen kommer 140 sittande matgäster att rymmas. Den stora bar- och loungedelen kommer att ha plats för cirka 450 gäster.

Mer information: Mr. French, Tullhus 2, Skeppsbrokajen, Gamla Stan