Musiksommar på Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke fyller som vanligt sommarprogrammet med folkfyllda utekvällar och några av Sveriges största artister. I år återvänder bland andra Weeping Willows, Petter och Lisa Nilsson till Mosebacketerrassens scen. Dessutom firar indieklubben Baba Sonic 15 år.

Weeping Willows, som har blivit ett obligatoriskt inslag på terrassen, kommer tillbaka den 23 augusti. Lisa Nilsson utlovar nostalgi, jazz och soul-pop i form av en egen konsert och Dag Vag gör en hyllningskonsert till frontmannen Stig Vigs ära. Även Stefan Sundström återvänder.

- Sommarkonserterna på Mosebacketerrassen ligger oss varmt om hjärtat. Vi är så glada och tacksamma att många av våra artister kommer tillbaka, år efter år, säger Ingmari Pagenkemper, VD och konstnärlig ledare på Södra Teatern.

Petter och DJ Sleepy gör sin spelning dagen efter Weeping Willows.

- Den här spelningen betyder något extra för mig och väcker nostalgi eftersom att det bara är några meter från där jag växte upp. Senast jag spelade på terrassen var det helt knökfull, säger Petter.

Den 10 juni arrangerar indieklubben Baba Sonic 15-årsfest på tre dansgolv med dj:s från hela världen. Adam Green från före detta The Moldy Peaches bjuder på fullbandskonsert och visning av nya filmen Aladdin. Midsommarfirare kan även räkna med swing och jazz den 25 juni.

Sommarkonserterna avslutas med det hyllade svenska hårdrocksbandet Graveyard som spelar den 2 september.

Spelschema
10 juni – Baba Sonic
25 juni – Tommy Löbel
25-31 juli – Södran are so Pride
7 aug – Cornelisdagen
16 aug – Lisa Nilsson
18 aug – Dag Vag hyllar Stig Vig
23 aug – Weeping Willows
24 aug – Petter
31 aug – Den Svenska Björnstammen
1 sep – Stefan Sundström
2 sep – Graveyard

Konserterna börjar kl 19.30.

Mer information: Södra Teatern, Mosebacke Etablissement, Mosebacketerrassen