NASA-utställning på Tekniska museet

Sommaren på Tekniska museet innebär mycket spänning för Rymdfantaster. Det bjuds bland annat på fantasifullt uppbyggda miljöer, rymdfoton, G-krafter, båtturer och audioguidning. Allt med tema NASA. Utställningen har fått det passande namnet, Nasa- A Human Adventure.

Inledningen är en fotoutställning som pågår fram till den 13 juli och innehåller rymdbilder från Nasa. Utställningen börjar på Raoul Wallenbergs torg och sträcker sig en bit in på Strandvägen. 24 fotografier skildrar allt ifrån den amerikanska astronauten Buzz Aldrins bestigning av månen till rymdfärjan Discoverys dockning på ISS.

Får du inte en tillräcklig kick av att beskåda de dramatiska fotografierna, kan du prova på att uppleva G-krafterna som man utsätts för vid en uppskjutning och landning i en rymdkapsel. Kliv in i G-kraftsmaskinen The Centrifuge G-Force. Den liknar dessutom den som de amerikanska astronauterna övade i inför Nasas första bemannade rymdprogram-Mercuryprogrammet.
Om du vill ha mer ingående information och baskunskap om NASA finns en audioguidning och Discovery Channel har även byggt ett rum där det visas faktafilmer om rymden.

Lagom till sommaren har museet anordnat en båttur som går från Nybrokajen till Tekniska Museet och fortsätter runt hela Djurgården. Båten avgår kl 10.35 och 13.35 varje dag. Det har byggts en brygga utanför museet som gör det möjligt för turistbåtar att lägga till vid museet.

Läs mer om NASA-A Human Adventure här och på tekniskamuseet.se

Tekniska museet | Huvudutställningen visas fram till den 6 november