Nisse Hallberg och Mathias Dahlgren Nisse Hallberg och Mathias Dahlgren

Nisse Hallberg lånar Matbaren på nationaldagen

Komikern och skådespelaren Nisse Hallberg gästar köket på Mathias Dahlgrens krog Matbaren på nationaldagen. Där kommer han att göra sin egen tolkning av Dahlgrens vinnande nationalrätt från 2008, och det hela kommer att livesändas på Instagram.

Sedan starten 1992 har Smaka Good Food Festival (tidigare Smaka på Stockholm) arrangerats i Kungsträdgården under nationaldagshelgen. Årets festival har fått flytta fram till 10-13 september på grund av coronaviruset, men man utlovar då en minst lika härlig festivalhelg med mängder av matupplevelser.

För att minnas de tidigare festivaler, då man utsett årets nationalrätt, kommer komikern och skådespelaren Nisse Hallberg att göra sin egen tolkning av krögaren Mathias Dahlgrens vinnande rätt 2008. Nisses tillagning av rätten, som är en grov tartar på lax, gurka och äpple, livesänds på Instagram direkt från Matbarens kök. Även Dahlgren själv kommer att vara närvarande för att ge sin egen bedömning av Nisses tolkning.

– Det känns självklart tomt att inte fira nationaldagen i Kungsträdgården efter så många år på plats, säger Anders Sewerin som tillsammans med Johan Turesson är grundare till Smaka Good Food Festival. Genom att laga upp nationalrätten från 2008 vill vi ändå hålla traditionen vid liv och manifestera vår nationaldag som en matdag. Aktiviteten är den första av flera digitala initiativ som vi skapar inför och under festivalen i september.

Du kan se livesändningen via Nisse Hallbergs och Smaka Good Foods Instagram-konton på nationaldagen den 6 juni klockan 09.45-10.30.

Information
Visa på karta
  • Datum
    6 juni 2020