Nobis presenterar nya Caina

Bröderna Catenacci har öppnat upp sin gamla familjerestaurang Caina. Eller mest bara namnet återanvänds egentligen. Nobis har slagit upp ett nytt hotell på Norrmalmstorg i de lokaler där det kända bankrånet ägde rum för snart 40 år sen. Nattklubben Village har också fått ge plats åt bröderna. Själva restaurangen, som enligt de själva ska servera italienskt på temat enkelt och rustikt samt modernt och elegant, kommer att ha plats för 100 gäster. Men i den ena av de två innergårdar som byggs(den med tak), som ska bli loungeavdelning, kommer det att rymmas ytterligare uppåt 200 gäster och i hotellets Guldbaren kan 40 personer dricka tillsammans.

Något som är högst intressant är öppettiderna. För ännu en del i hotellet blir bistron 24/7.
- Det blir en förenklad restaurang, lite mer casual. Som namnet antyder kommer bistron att ha öppet dygnet runt för gästerna på hotellet. För utomstående kommer den att vara öppen fram till tretiden på natten. Tanken är att man ska komma hit och äta bra och god mat istället för att gå till McDonald’s, säger Stefano Catenacci till restaurangvarlden.se.

För att gå tillbaka till huvudnumret, restaurang Caina: Fem handplockade kockar från Toscana kommer att jobba under kökschefen Luciano Aru, från Restaurang Gåshaga.
– Det blir inget finlir på Caina, inte som på Operakällaren. Det blir vår version av italiensk mat: enkel och gjord på bra råvaror, säger Stefano Catenacci.