Nu öppnar Gröna Lund – inför fria åk för barn

Lördagen den 27 april slår Gröna Lund upp portarna för årets säsong. Över 50 konserter ska spelas och 38 danskvällar väntar. Utöver detta bjuder nöjesfältet på några andra nyheter, såsom fria åk för yngre barn.

Det är ett säkert vårtecken när man återigen kan höra glada tjut från Djurgården och Gröna Lund. I helgen öppnar nöjesfältet upp för sin 141:a sommar. Utöver en mängd olika attraktioner väntar ett späckat konsertprogram, danskvällar och en helt ny barnföreställning med Pelle Svanslös i spetsen. Den populära katten har sällskap av Maja Gräddnos och Måns och katterna bjuder på sång och dans hela sommaren på Lilla Scen, samt pannkakskalas.

En annan nyhet för i år är att det blir fri entré för alla över 65 år, samt fri entré och fria åk för alla barn 0–3 år. Entrébiljetten är tillbaka för den som vill 5-kampa, äta på restaurangerna eller vara sällskap till åkare. Även Gröna Kortet, ett säsongskort som ger fri entré till alla sommarens dagar inklusive alla konsert- och danskvällar, finns kvar.