Ny kulinarisk scen öppnar mitt i city: "Världsunikt"

Snart blir det nya, stökiga influenser på Mäster Samuelsgatan när storsatsningen Mess öppnar. Här ska flera restauranger lanseras under samma tak, men någon foodcourt blir det inte.

Den 1250 kvadratmeter stora lokalen på Mäster Samuelsgatan 19 har en tid stått tom, men nu ska den få nytt liv. I början av 2024 är det premiär för den första restaurangen i Mess, och därefter ska fler slå upp dörrarna med några månaders mellanrum. Tanken är att varje restaurang ska ha sin egen atmosfär, med sin egen interiör och sitt eget utbud. Konceptet är helt unikt, menar Jimmie Hall, som är fastighetsutvecklare på Mess och även hjärnan bakom Nordens största gatukonstgalleri.

– Idén med flera nya restauranger i samma restauranglokal är något helt nytt i Stockholm, kanske även världsunikt. Och nej, det är ingen foodcourt, inte heller någon nattklubb, men att det kommer bli skönt stökigt kan vi lova. Att platsen behöver energi råder det inget tvivel om – och det ska vi tillsammans med några av de bästa restauratörerna se till att den får, säger han i ett pressmeddelande.

Jimmie Hall tar ett kliv in i restaurangbranschen. Foto: Pressbild

Utöver en kulinarisk resa ska Mess bli en ny scen för Stockholms kreativa värld med ett stort fokus på event. Här ska det finnas något för alla.

– Vår vision med MESS är att utvidga upplevelsen av vad en restaurang kan vara; en dynamisk mötesplats där människor kan träffas, äta, underhållas, underhålla och uppleva nya influenser. Vi vill hjälpa till att skapa en restaurangscen som överraskar, ger energi och sätter fart på fantasin samtidigt som vi bibehåller matbordstraditionens kärna, säger Jimmie Hall.

Gällande innehållet vill man inte avslöja någonting just nu, mer än att det blir allt från snabbt till långsamt, prisvärt till exklusivt och AW till fine dining.