Nya butiker du inte bör missa i Stockholm

Modebranschen är en tuff värld där designers kämpar hårt för att slå sig fram på marknaden. Nya märken dyker upp på löpande band med den ena kreativa kollektionen efter den andra och konkurrensen om kunderna är hård. Nya trender sätts, nya stilar skapas och även etablerade märken kompletteras och förnyas.
 I Stockholm råder spännande tider med många nya butiker som slår upp dörrarna och nya namn som uppmärksammas. Från svenska favoritplagg till internationell superlyx - nedan samlar vi nykomlingarna i shoppingstråken som du inte bör missa.

Ljung Götgatan: Svenskt herrmärke öppnar ny butik

Svenska herrmärket Ljung startade 2006 och har gjort succé med konceptbutiken på Drottninggatan. Nu flyttar de in på Söder och öppnar nästa upplaga mitt i shoppingstråket på Götgatan. I de nyrenoverade lokalerna hittar du allt från jackor till accessoarer.

Mer information: Ljung, Götgatan 37, Södermalm

Stil: Casual (samt lite dressat)

Öppnade den 28 februari 2014

A.S.P: Skjortbutik där man kan känna sig som hemma
Svenska skjortmärket Another Shirt Please skapar enkla plagg som är genuina, unika och håller hög kvalitet. Med filosofin att skjortor åldras med skönhet anpassas de inte bara till trender utan till livsstilar. Lagom till jul 2013 öppnade A.S.P sin första fysiska butik på Söder, i samma lokal som väskmärket Sandqvist. Butiken inger den där sköna känslan av att komma hem till en gammal vän.
Mer information: Another Shirt Please, Swedenborgsgatan 3, Södermalm

Stil: Casualskjortor

Öppnade i december 2013


Aplace: Skandinaviens bästa märken på ett ställe
Multibrandföretaget Aplace har öppnat sin femte butik, nu med lyxigare touch. Stine Goya, Common och L'Homme Rouge är nykomlingarna som har fått flytta in i butiken som satsar på skandinaviska märken. Lika mycket inspirationskälla som butik för den medvetne modekunden.

Mer information: Aplace, Norrlandsgatan 11, City

Stil: Skandinaviskt mode

Öppnade den 21 november 2013


Mouli: Oväntade kontraster skapar personlig stil
Allt började med att bröderna Eitil och Vemund skapade t-shirts som de själva skulle vilja bära. Den blandade stilen av vardagligt och dressat anammades snabbt av andra och nu skapas hela kollektioner med plagg "for family, friends and fools". Kläderna med sina unika detaljer skapas i en blandning av klassiska och moderna uttryck, något som avspeglas i den lilla butiken som lika gärna hade kunnat vara ett konstgalleri.
Mer information: Mouli, Mood Stockholm, City

Stil: Casual

Öppnade i november 2013


Filippa K Man: Svenskfavorit satsar på ultramodern herrekipering
Den första renodlade herrbutiken från Filippa K är här. Butiken präglas av märkets minimalistiska estetik, tidlösa stil och höga klass. I det växande herrshoppingstråket passar Filippa K:s moderna herrbutik in perfekt.

Mer information: Filippa K Man, Humlegårdsgatan 22, Östermalm

Stil: Casual, dressat

Öppnade i november 2013


Från Ö till A: Cheap Monday-grundarens nya arena
Cheap Monday-grundaren Örjan Anderssons senaste jättebutik har personlig prägel. Butiken på 500 kvadratmeter rymmer både café, pingisbord och mixade svenska och internationella märken som presenteras på ett spännande och ovanligt sätt. Bland dem hittar du Örjans eget märke Örjan Andersson, främst bestående av jeans. På nedre plan finns även en scen för framtida spelningar och dj-sets.

Mer information: Från Ö till A, Götgatan 105, Södermalm

Stil: Casual, mixat

Öppnade den 30 augusti 2013


Prada: Italiensk flärd i högklassigt kvarter
För första gången har det internationella modehuset och italienska lyxmärket Prada öppnat en butik i Norden. Lokalen på över 650 kvadratmeter pryds av exklusiva skor och accessoarer, och fokus ligger framförallt på den kvinnliga kunden. Här hittar du lyxiga väskor prydda av ädelstenar men även den billigare linjen Prada Sport.

Mer information: Prada, Birger Jarlsgatan 9-11, Östermalm

Stil: Lyx

Öppnade den 30 augusti 2013


Ilse Jacobsen: Danskt livsstilsmärke influerat av naturens skönhet
Äntligen har det danska märket Ilse Jacobsen öppnat butik i Stockholm. Skandinavisk stil möter internationella trender och skapar färgstarka kläd- och skokollektioner. Favoriterna och de absoluta storsäljarna är de fodrade gummistövlarna som finns i otaliga kombinationer och stilfulla praktiska varianter.

Mer information: Ilse Jacobsen, Norrlandsgatan 22, City

Stil: Casual

Öppnade den 22 augusti 2013


Les Market: Bakgatornas lyx samlade på en plats
Multibrandbutiken Les Market (från början nätbutik) satsar på udda märken i lyxklassen. I Vasastanbutiken hittar du gothmärken som Rick Owens, Damir Doma och Odeur; namn som du vanligtvis bara ser på lyxshoppingstråkens bakgator. Här prioriteras verkligen kundens önskemål - privata shoppingstunder kan bokas även utanför ordinarie öppettider. 

Mer information: Les Market, Vikingagatan 18, Vasastan

Stil: Udda lyx

Öppnade våren 2013

Andra guider du kanske är intresserad av

- Denim: Jeans i Stockholm - din guide i denimdjungeln

- Lyxbutiker: Lyxigaste modebutikerna i Stockholm

- Skobutiker: Guiden till Stockholms bästa skobutiker

- Kostymbutiker: Kostymer i Stockholm - här hittar du de bästa butikerna

- Smyckesbutiker: Stockholms bästa smyckesbutiker

- Underkläder: Underkläder i Stockholm, här hittar du de bästa butikerna

- Lifestylebutiker: Lifestylebutiker i Stockholm du inte får missa

- Restaurang: Nya restauranger i Stockholm

Om guiden

Guidens syfte är att hjälpa dig hitta nya butiker i Stockholm och den uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan eller maila oss på [email protected] om du vet någon butik som vi har glömt att skriva om. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden så fixar vi det.


Guiden presenteras i samarbete med Stylight.se.

Publicerad: 2014-01-24

Senast uppdaterad: 2014-02-28