Nya Lydmar

Efter ett par års frånvaro slog populära Lydmar Hotell upp portarna för nya Lydmar, nu på Blasieholmen istället för Stureplan där föredettingen låg. Lydmar Hotell som öppnade första gången 1993 blev snabbt ett populärt tillhåll för både resenärer samt en yngre kreativ publik i Stockholm som gärna gick till Lydmar för att äta och dricka, mer än för själva hotellboendet.

Nya Lydmar ligger mitt emellan Grand Hotell och Nationalmuseum med ett otroligt bra läge, men ser ganska anonymt ut utifrån. Få hotell i Stockholm lyckas blanda in Stockholms uteliv i hotellet. Nya Lydmar har alla förutsättningar att faktiskt lyckas med detta.

Här ligger således Lydmars restaurang där du självfallet kan beställa allt från frukost till middag. Restaurangen ligger en våning upp i hotellet och är riktigt trevligt inredd och ger en härlig känsla. Tänk vardagsrum blandat med bibliotek där du sitter och äter. I mitten finns bar samt en loungedel för den som önskar. Här serveras högkvalitativa drinkar, som inte går att beställa över bardisk, utan som beställs av bartenders som står som vilken servitör som helst. Annorlunda koncept som faktiskt fungerar bra.

Menyn är stor och består av en mängd klassiska rätter från hela världen, något för varje smak med andra ord. Några exempel på rätter är Lydmars stek, grillad tonfisk på asiatiskt vis eller risotto med jordärtskockor och kantareller. Allt är vällagat och jag gillar verkligen Lydmar. Skön stämning, bra mat och trevlig personal.

Klicka här för att tycka till och se öppettider och mer information.