Nyinvigda uteserveringen på Mister French: "Som att bo i Paris!"

Sommar betyder fest på Mister French, som nu öppnar uteserveringen på Skeppsbron med buller och bång. Bland annat blir det drinkbål, skaldjursplatåer och en prunkande apelsinlund. "Det kommer vara som att bo i en trädgård i Paris", säger barchefen Oscar Högberg.

Årets upplaga av den kända uteserveringen i Gamla Stan drog igång med öppningsfest den 11 maj, ett event som även markerade startskottet för brasseriets nya "Orange Garden". Temat följer den Gatsby-liknande karaktären Mister French.

- Själva konceptet på barsidan är att Mister French gillar apelsiner, så det kommer att vara väldigt lummigt med apelsinträd och växter. Även på drinksidan kommer vi att jobba mycket med apelsiner, berättar Oscar Högberg.

Enligt devisen "sharing is caring" blir det såväl franskinspirerade drinkbål som stora skaldjursplatåer och plockvänlig barmeny. Restaurangmenyn har bytts ut lagom till säsongen och fått fokus på fisk och skaldjur.

- Det blir mycket grillade skaldjur, helgrillade fiskar och dagsfärska fiskar som inte är satta på menyn. Vi kommer även att börja servera Mister French egna ostron som inte går att få någon annanstans, säger restaurangchef Daniel Watzer.

Varje dag är en fest
Nytt för i år är även att det på nöjesfronten blir events varje dag hela veckan, bland annat i form av livespelningar och tjejkvällar som går under namnet "Miss French". Förra årets bartävling Slaget om Skeppsbron kommer också att gå av stapeln, men många planer är fortfarande hemliga enligt Daniel.

- Tanken är att det ska vara innovativt och kreativt. Det är mycket roliga idéer som vi inte vill avslöja än, men det kommer att bli många överraskningar under sommaren, lovar han.

Bortsett från att fasaden öppnas upp mot Skeppsbrokajen kommer även delar av taket i restaurangen att kunna skjutas undan för att skapa utekänsla för gäster som sitter inomhus.

Mer information: Mister French