Nysatsning på Sheraton – nordiska rätter i grön tappning

Sheraton Hotel moderniserar under hösten sin kulinariska profil med en storsatsning på utbud såväl som atmosfär i hotellets restaurang och bar. I samband med nylanseringen ansluter Pontus Wellén som kökschef, och skapar en levande meny med utgångspunkt i årstidens bästa råvaror.
– Vi vill ge våra gäster en wow-upplevelse som överträffar förväntningarna. Sheraton är inte enbart en restaurang för hotellets gäster, utan erbjuder en matupplevelse även för lokalbefolkningen och andra besökare, säger han. 

Med satsningen vill Sheraton, beläget mitt i centrala Stockholm, möta en större bredd av gäster – från affärslunch till familjemiddag, dejt och kompiskväll. Fokus ligger på modern, skandinavisk matlagning i ett nytt och kreativt format, med hänsyn till vår miljö och omvärld. Lunchmenyn varierar dagligen, och minst var tredje månad byts à la carten ut för att följa säsongens skiftningar och utbud.

– Vi har en nära dialog med lokala leverantörer om vilka råvaror som smakar bäst just nu och anpassar menyn därefter. Vi använder oss framför allt av grönsaker och rotfrukter, allra helst från närområdet. Tanken är att det gröna ska få lyfta proteinet i måltiderna, istället för tvärtom, berättar Pontus Wellén, som även var en av kvalfinalisterna i den prestigefyllda tävlingen Årets Kock 2023.

Pontus Wellén har kreativ frihet när han sätter rätterna på menyn.

Dagtid serveras två lunchrätter varav en vegetarisk, samt veckans sallad och affärslunch. Kvällsmenyn är komponerad enligt klassisk à la carte, med mindre snacks, sharing-rätter, huvudrätt och dessert.

– Världssituationen med både miljön och ekonomin utmanar oss att tänka mer kreativt och utanför boxen. Vår ambition är att skapa nya rätter på bra råvaror som både ger en smakupplevelse och är tilltalande för ögat – vi vill ge en helhetsupplevelse, som också innefattar service, miljö och hela atmosfären i restaurangen, säger Wellén. 

Klassiska drinkar i skandinaviskt stuk

Även Sheratons bar följer den röda – eller snarare gröna – tråden med säsongsbetonade smaker. Här hyllar man de skandinaviska årstiderna genom att låta både klassiska cocktails och barmenyn ta smak av säsongens frukt, bär och grönsaker. Oavsett om man vill inleda middagen med en drink eller tillbringa en helkväll med dryck och snacks från barmenyn är man lika välkommen. Vill man sedan fortsätta ut i natten finns Stockholms citypuls precis runt hörnet.