Pet Sounds och Carlsberg ska rädda Stockholms livescen

När livescen efter livescen i Stockholm tvingas lägga ner har det lett till ett antal upprörda motreaktioner. Pet Sounds inleder nu, tillsammans med Carlsberg, satsningen Pet Sounds Paper för att hålla Stockholms livescen vid liv.

Alla nedläggningar av olika livescener i Stockholm har frambringat en upprördhet som växer sig starkare varje gång en ny enhet tvingas stänga. Nu inleder vinylbutiken Pet Sounds ett samarbete med Carlsberg under namnet Pet Sounds Paper med syftet att stärka Stockholms scenvärld och få artister och publik att mötas både i verkligheten och digitalt. Under konceptet Pet Sounds Sessions kommer man att arrangera livespelningar på ett flertal platser i Stockholm, som även kommer att livestreamas digitalt för att artisterna ska kunna nå ut till ännu fler.

– Pet Sounds är idag en musikalisk institution med en stark förankring i musik-Sverige. Det känns därför väldigt bra att tillsammans med dem kunna bidra till att livescenen stärks, säger Micke Johansson, Sr Brand Manager på Carlsberg Sverige.

Samarbetet kickar igång i samband med Pet Sounds 40-årsfirande på Debaser Strand den 27 november, där de tillsammans med Carlsberg hyllar skivbutiken och stödjer Stockholms livescen.