Pintxosproffs gästar Boqueria Torg

Den 18-21 november får Boqueria Torg finbesök från San Sebastián. Det är pintxosproffsen från mytomspunna Bar Zeruko som intar stockholmskrogen och gästar menyn med flertalet varianter av pintxos.

Ända sedan starten, för drygt 30 år sedan, har Bar Zeruko tagit smårätterna pintxos till en helt ny nivå och idag vallfärdar både lokalbefolkning och turister till den prisbelönta restaurangen i San Sebastián. Under några dagar nu i november gästas Boquerias kök av Josean Calvo, idag köksmästare och ägare av Bar Zeruko, och målet är att sprida den spanska matsuccén även här i Sverige.

- Boqueria står för innovation, vi vill utvecklas och ständigt kunna erbjuda våra gäster det bästa möjliga - då gäller det att våga bjuda in och inspireras av andra i branschen. Bar Zeruko har under sina tre decennier i branschen lyckats förändra formen för Pintxos samtidigt som de värnar om det traditionella i matkonceptet. Därför ser vi Bar Zeruko som en rolig och spännande samarbetspartner, säger Karl Malm, kökschef på Boqueria.

Några av Bar Zerukos signaturpinxos som finns på menyn:
- Tosta de Bogavante (toast med nystekt lättrökt hummer, aioli, örtolja)
- Bacalao Ahumado (rökt bacalao på minigrill)
- Canelón Foie Gras (anklevercannelloni med sherrygelé)