Plezuro presenterar Lauras Sagolika Värld

På butiken Plezuro i Vasastan får oetablerade märken såväl som noggrant utvald vintage komma till sin rätt. Med jämna mellanrum visas här även vernissager, teater och spelningar. Nu har det blivit dags för konstnären Laura di Francesco att ställa ut sina naturinspirerade och sagolika verk på Plezuro. En utställning som går att skåda i butiken till den 30 augusti.

Laura di Francesco tecknar naturinspirerade illustrationer som passar väl in i barnrum. Hennes målningar har en poetisk touch där alltifrån barn, djur och sagoinspirerade skogstroll samspelar. Något som är återkommande och som karaktäriserar Lauras målningar är skog och natur. Konstnären själv ser skogen som en plats utan tid, där alla barn kan få uttrycka sig och bli hörda.

- Generositet, fantasi och natur är de viktigaste elementen i mitt liv, och jag haft tur som fått uppleva alla tre genom mina resor och på de platser jag har bott. I Japan upptäckte jag den gulliga grafiska kulturen, med oskyldiga karaktärer och små, delikata detaljer. I Italien växte jag upp med antikens historia, värmen hos folket och dess stora generositet. I Sverige har jag lärt mig hur natur och storstad kan samexistera, säger illustratören Laura di Francesco.

Det är Sverige som inspirerat konstnären till att vara miljömedvetenheten och sluten i sin konst. Laura di Francesco är själv uppvuxen i Rom och menar på att det är en så pass stor stad att barn och vuxna tappat kontakten med naturen. Hon säger att även om staden har många grönområden tar man det sällan lugnt eller känner gräset under fötterna.

- Jag vill, genom mina illustrationer, erbjuda en flykt till en skön och avslappnad sagovärld, där man kan finna varandra med sina barn, bortom våra oftast stressiga moderna liv. Allt ska ses med våra innerliga barnaögon, och då ska vi bara stanna ett ögonblick i deras ovillkorliga prioritet. Vi kan se och uppleva allt med samma innerlighet som ett barn om vi bara stannar upp ett ögonblick, forsätter Laura di Francesco.

Utställningar pågår tom: 30 augusti

Mer information och bilder: Plezuro

Mer information om: utställningen och Laura di Francesco